Spierstimulatie

Over deze behandeling

Een gespierd lichaam, zonder dat je je uren hoeft uit te sloven in de sportschool. Het kan door middel van spierstimulatie. Je plaatst spier-stimulerende pads op de huid die een signaal naar de spieren sturen waardoor deze actie samentrekken. Je lichaam krijgt het gevoel dat je intensieve sportoefeningen uitvoert, terwijl je rustig op de behandeltafel en magazine leest. Het resultaat is een gespierd lichaam en reductie van cellulitis en striae.

Hoe werkt spierstimulatie?

Deze methode creëert spiercontracties die snel en frequent kunnen zijn, snel met lange pauzes of contracties die meerdere seconden of minuten tegelijk worden vastgehouden.

Normaal gesproken is het je lichaam die je spieren afvuurt door elektrische impulsen vanuit je hersenen door naar je centrale zenuwstelsel te sturen. Maar met deze behandeling kun je deelnemen aan diepe, intense en complete spiercontracties zonder je centrale zenuwstelsel daadwerkelijk te activeren (of te belasten).

Het coolste is dat je lichaam het verschil niet weet tussen een vrijwillige en een elektrisch gestimuleerde samentrekking. Je lichaam herkent alleen dat er een prikkel is en reageert daarop.

spierstimulatie